Ester Perel: Relaties

Gepubliceerd op 16 oktober 2018 om 11:20

Het filmpje hieronder (lees meer/scroll door)  licht een tipje van de sluier op over wat je kan tegenkomen in relatietherapie, of 'koppeltherapie' zoals Esther Perel het noemt. Zij is een bekende relatietherapeute en vertelt tijdens een 3 uur durend interview bij Zomergasten '18 over de dynamiek in relaties. 
Voelbaar is de weerbarstigheid en valkuilen binnen relaties.  Herkenbaar, eerlijk en ontwapenend. Ik ben onder de indruk van haar liefdevolle en warmhartige manier van spreken over kwetsbare en soms pijnlijke situaties. Hierin is ze voor mij een voorbeeld.  

Ik ben er van overtuigd dat mensen in relaties er niet op uit zijn om elkaar pijn te doen of de ander bewust naar beneden te halen.
Maar in alle hectiek van het leven hebben we, vanuit ons eigen perspectief, onze mening al weer gegeven en zien we soms niet hoe dit bij de ander pijnlijk binnenkomt. Of we beginnen onze gesprekken met ' als jíj nu zus of zo zou doen, dán ..... En de verwijten vliegen heen en weer.  Wanneer zulke gebeurtenissen zich regelmatig herhalen,  ontstaat er een patroon dat gaat vreten aan de relatie zelf. Aan het liefdevol verbonden zijn met elkaar. Het zal dan moeilijk zijn om elkaar nog open en eerlijk tegemoet te treden. Er komt steeds meer afstand.
Het is mogelijk om dit een halt toe te roepen, door o.a. bewustwording en veranderen van gedrag. Ik kan als relatietherapeut jullie helpen om met jullie deze patronen te doorzien, te doorbreken en op zoek te gaan naar een gezondere manier van omgaan met elkaar.  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Sarah
een jaar geleden

Haal je man of vriend terug van een andere vrouw na echtscheiding of scheiding.. Zelfs als je situatie hopeloos lijkt.. Ik heb mijn man net teruggekregen met de hulp van dr. Sunny, de echte liefdesbetoveraar. Mijn man verliet me voor een andere vrouw, het was slechts een jaar van ons huwelijk. Het meest pijnlijke was dat ik zwanger was van ons eerste kind. Ik wilde hem terug. Ik deed er alles aan om hem terug te krijgen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik voor hem had, ik smeekte hem om alles, ik beloofde het hem, maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en ze stelde voor dat ik beter contact op kon nemen met dr. Sunny, die me kon helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, ik had geen andere keus dan het te proberen. Ik heb dr. Sunny een bericht gestuurd en hij verzekerde me dat er geen probleem is en dat alles binnen 24 uur in orde komt. Hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg belde mijn man me na 24 uur. Ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en het enige dat hij zei was dat het hem zo speet voor alles wat er gebeurde. Hij wilde dat ik bij hem terugkwam. Hij zei ook dat hij zoveel van me hield. Ik was zo blij en ging naar hem toe. Dus we begonnen weer gelukkig samen te leven. Bedankt dokter Sunny. Als je hier bent en je minnaar je afwijst of je man is verhuisd naar een andere vrouw, huil dan niet meer, neem contact op met dr. Sunny voor hulp. Hier zijn contactpersoon..WhatsApp hem: +2348082943805, en hem e-mail: drsunnydsolution1@gmail.com