Brainspotting

Gepubliceerd op 8 oktober 2020 om 11:54

Sinds sept 20 ben ik in het bezit van Brainspotting Phase 1; nu, juli 21 heb ik phase 2 voltooid; juni 2023 deed ik de training 'Intensive'. Een 5 daagse training, waarin ik ondergedompeld ben in Brainspotting. Dit heeft geleid tot verdieping van theorie, het inzetten van de diverse methodes; de ruimte praktijkervaring die ik opdeed, helpt mij om nog effectiever Brainspotting in te zetten in mijn hulpverlening. 

Brainspotting is uitermate geschikt bij het behandelen van trauma's, schokkende gebeurtenissen, angsten of nare gevoelens. Zelfs wanneer woorden of beelden niet toereikend zijn, is het mogelijk  deze nare, angstige gevoelens te laten afnemen of zelfs te laten verdwijnen.

In het proces van Brainspotting gaan we dan op zoek naar:
- waar deze nare gevoelens in je lijf aanwezig zijn en hoe sterk het is
- waar, in je gezichtsveld, er  een plek is, waarop je deze gevoelens het meest ervaart?
-of waar er een plek in je lijf en/of gezichtsveld is, , waar je deze gevoelens het minst ervaart (relatieve rust).
Deze plek, dit punt gebruiken we als spot (kijkrichting). Het is de ingangspositie naar het brein. 
Wanneer je daar 'mindfull' naar kijkt, krijgt het brein de kans om te ontladen. De heftige emoties en gevoelens zijn geactiveerd en krijgen de kans om te resoneren naar een kalmte. 
Dat laatste is namelijk iets wat ons brein het liefste doet: het zoeken naar kalmte, naar rust en harmonie.  Na verloop van tijd is dit proces afgerond. De onrust of angst is verdwenen of (sterk) afgenomen. Vanuit die kalmte kun je nieuwe positeive ervaringen opdoen. 
Meer informatie is ook te vinden op de website van Brainspotting.

Voor vragen of verdere informatie, mail naar: info@vrijomtevliegen.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.