Waar het op neer komt.....

Gepubliceerd op 22 december 2020 om 16:18

Niet te missen lessen voor het dagelijks leven. Ze geven Inzicht en Groei. Kernwoorden passend bij de podcast van Thijs Wassink met Sonja Bouwkamp, oprichter van en trainer aan het Kempler Instituut, therapeut, kunstenaar en nog veel meer......

Afleveringen die kunnen helpen om goed in balans te leven. Om een vaardiger mens te worden,  zoals Thijs ergens zegt. Dit gedrag leer je door voorbeelden en ervaringen. En als therapeut zetten we dit hulpmiddel ruimschoots in.  

#1: Balans tussen empathie hebben  voor de ander, en toch je grens aangeven. Moeilijk of...?
# 2: Confrontaties - ga je het aan of ga je het uit de weg? Zorgvuldige confrontatie vraagt om persoonlijk reageren. Dat is wat anders dan jij dit, jij dat... - die kennen we ondertussen wel!
# 3: Vastzitten in relaties, thuis, op je werk; een pad van irritaties tot echtscheiding weergegeven in 6 stappen. Het goede nieuws? Op elk moment kun je dit doorbreken en terugkeren naar een opbouwende verbinding met behoud van autonomie. Durf je het aan?
# 4: 'Niet-toegestane delen'?!  Huh? We nemen uit ons verleden dingen mee, waarin we niet konden groeien: 'overlevingsmechanismen'. Behulpzaam, totdat ze gaan knellen. Je groeit zogezegd uit je jas... Is er iets nieuws te vinden en heet dat dan 'Toegestaan Deel'? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.